Gimnáziumi felvételi előkészítés

jelentkezes

Kedves Szülők és középiskolai felvételit tervező Diákok!

 • A középiskolák központi írásbeli felvételi vizsgájára a tanulóknak minden tanév decemberében kell jelentkezniük.
 • Maga a vizsga mindig a következő év januárjában zajlik.
 • Az egységes írásbeli felvételi anyaga, követelményrendszere minden iskolában ugyanaz!
 • Ami már már az Önök személyes döntése:
  –  hogy egy előkészítő utazgatással együtt heti fél-egy napot jelent az egyébként is elfoglalt diáknak, vagy helyben csak pár órát;
  – hogy a diák egy nagyobb csoportban csak hallgatja passzívan a felkészítést, vagy kis létszámú csoportban aktívan dolgozva tanulja-gyakorolja, amit kell.

Ne feledjék: OTT és AKKOR, tantárgyanként mindössze 45 perc alatt kell jól teljesíteni a sikeres felvételihez, ismétlési lehetőség nincs!

A feladatok nagy része más jellegű, mint amit a gyerekek az iskolában megszoktak: kreatívabbak, komplexebbek; gyors, önálló és logikus gondolkodást követelnek, a tanuló általános műveltségére is alapoznak.

A vizsgahelyzet új, a környezet idegen…


A sokoldalú felkészülést tehát minél előbb, már a 6. vagy 8. évfolyamos tanév elején célszerű megkezdeni – ehhez nyújtunk segítséget itt helyben, a Helping Hand Oktatóközpontban.

Intenzív, tehetséggondozó

felvételi előkészítés magyar nyelv és irodalomból, valamint matematikából

hat- vagy négyosztályos gimnáziumba készülők számára.

 • Szeptember közepétől 12 héten át heti egyszer (a konkrét időpont kiválasztása személyes egyeztetés után történik), tantárgyanként 90 percben;  az őszi és téli szünetekben igény szerint egyeztetve akár több alkalommal is.
 • Kis létszámú (max. 6 fős) mikrocsoportban, garantáltan egyéni odafigyeléssel, differenciálással.
 • Tapasztalt szakemberek, tehetséggondozó szaktanárok és a magyar esetében tanulásmódszertan-tréner-szaktanár vezetésével.
 • Korszerű és sikeres, tanulás-módszertani megalapozottságú pedagógiai módszerekkel, tehetséggondozó szakmai tapasztalattal, digitális pedagógiai rásegítéssel.
 • Az előkészítés természetesen választható külön is mindkét tárgyból vagy egyszerre mindkettőből!

Az előkészítés nálunk nem pusztán a felső tagozatos magyar és matematika tantárgyak anyagának átismétlését jelenti! A megelőző évek konkrét központi írásbeli felvételi típusfeladataiból és várható szóbeli kérdéseiből kiindulva, a sikeres felvételihez szükséges írásbeli és szóbeli készségeket gyakoroljuk be, a megoldási, szereplési rutint alakítjuk ki. Mindezt a logikus, önálló gondolkodás és kreativitás alapelveit szem előtt tartva. Közben olyan hasznos, gyakorlati tanulási trükköket, stratégiákat is elsajátítunk, melyek nemcsak a felvételire való felkészülésben, de a későbbi középiskolai tanulmányaik során is nagy segítségükre lesznek.


SZAKMAI HÁTTÉR:

Előkészítés magyar nyelv és irodalomból: Exactus komplex bölcsészeti szolgáltató – tanulás-módszertani alapozással, digitális rásegítéssel
http://www.exactus.hu/felveteli-elokeszito/
http://www.exactus.hu/magamrol/

logo3

Előkészítés matematikából: Merlin Ház – magas szintű természettudományos háttérrel, Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítéssel
http://merlinhaz.hu/kiscsoportos-felvetelierettsegi-elokes…/
http://merlinhaz.hu/ceg-bemutatasa/

merlin logo

 


Várjuk jelentkezésüket a 2019 szeptemberében induló csoportokba!

 helpingnyelvsuli@gmail.com; Dedeo Anikó; 70/4507512

Zsuzsa.Tubakos@exactus.hu; Tubákos Zsuzsanna; 70-3198205 (magyar)

merlihaz@gmail.com; Nemes Péter; 20-9730041 (matematika)